Sla menu over Meer over toegankelijkheid
20 oktober 2022

Tiem gaat samenwerking aan met Expeditie 038

Expeditie 038 is een sociale coöperatie die mensen helpt met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze geven trainingen en workshops over het starten van een eigen onderneming.

Tiem, sociaal werk- en ontwikkelbedrijf, gelooft in werkgeluk voor iedereen. Ook wanneer werk niet vanzelfsprekend is. Samen kijken we naar mogelijkheden en begeleiden we iedereen die kan en wil werken naar een betaalde baan, groei en geluk. Door de samenwerking met Expeditie 038 kunnen we talentvolle, potentiële ondernemers, net dat extra zetje geven om uit te groeien tot een succesvol ondernemer.

Header-expeditie038

Samenwerking

Oprichtster Shirley Kambel en voorzitter Rudolf Everduim van Expeditie 038 hebben Tiem ingelicht hoe het traject van een kandidaat moet verlopen en welke uitstroom mogelijkheden dit creëert voor die kandidaat. In de ogen van Tiem is het traject bij Expeditie038 een mooi instrument en een nieuwe mogelijkheid dat zou kunnen passen bij verschillende kandidaten. Inmiddels zijn de eerste kandidaten vanuit Tiem goed op weg met het opzetten van een eigen bedrijf, bijvoorbeeld een eigen catering, high tea service en een houtbewerkingsbedrijf. Het gaat zelfs zo goed dat de eerste inkomsten al binnen zijn!

Expeditie 038

In maart van dit jaar is Expeditie 038 gestart. Het is een nieuw initiatief in Zwolle waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om kennis en ervaring op te doen over het starten van een eigen bedrijf. Expeditie 038 is ontstaan vanuit de ervaring en ondernemingsdrang van twee vriendinnen, Shirley Kambel en Guillaine Kalanga. Zij ontmoetten regelmatig werkloze vrouwen en mannen die beschikten over veel talent, vaardigheden en motivatie. Die wisten niet zo goed waar ze goed in zijn of hoe ze hun talenten moesten inzetten. De stap naar betaald werk of zelfstandig ondernemerschap is soms te groot, of door omstandigheden buiten hun bereik. De vraag “hoe kan het anders?” hield Shirley en Guillaine heel lang bezig. Totdat zij het fenomeen van de sociale coöperatie ontdekten en in de zomer van 2019 en een initiatiefvoorstel naar de gemeente Zwolle schreven en Expeditie 038 starten.

Deel deze pagina