Check in jouw route

 

Op dinsdag 17 september vond bij Tiem de eerste ‘Check in jouw route’ plaats. Doel van deze bijeenkomst is om samen met werkzoekenden de route naar werk starten. De regie was in handen van de deelnemers. In een ontspannen setting ging men in gesprek met accountmanagers en adviseurs van Tiem. Zo zijn verschillende vacatures doorgesproken. Hierbij werd niet alleen gekeken wat de vacature precies inhoudt maar ook wat er nodig is voor de werkzoekende om aan de slag te kunnen.

 

Samen

De ervaring leert dat er bij veel deelnemers vragen leven die met inkomen te maken hebben. Deze  konden direct gesteld worden aan de collega’s van Inkomensondersteuning van de gemeente Zwolle. Sociaal Raadslieden waren aanwezig om informatie en advies te geven over wetten, regelingen en voorzieningen. Voor werkzoekenden voor wie de route naar werk minder dichtbij lijkt, waren de collega’s van het Sociaal Wijkteam er om in gesprek te gaan om samen een eerste route te bepalen.

 

Persoonlijk en praktisch

Persoonlijk in gesprek en daarnaast in de praktijk ervaren hoe het is om in de techniek of catering te werken. ‘Jouw route’ te ontdekken, daar gaat het om. Voor diegene die hun cv wilde ‘oppoetsen’ was een cv-check mogelijk. En last but not least konden mensen een foto laten maken voor de cv of social media profiel.

 

Samen evalueren

Onder het genot van een broodje en kop soep werd met alle aanwezigen nagepraat. Al snel was duidelijk dat deze, persoonlijke en praktische, aanpak als positief is ervaren. Ook is met iedere deelnemer een persoonlijke vervolgafspraak gemaakt. Al met al kunnen we concluderen dat dit een zeer geslaagde eerste ‘Check in jouw route’ is geweest! Op naar de volgende.