De Startbaan Zwolle

De Startbaan is sinds 1 juli van dit jaar een nieuw werkgelegenheidsproject dat Tiem heeft opgezet in samenwerking met Werkcoöperatie de Middencirkel en de gemeente Zwolle, die het project tevens subsidieert. Sinds 1 juni worden werkzoekenden die al langere tijd in de bijstand zitten, rechtstreeks bemiddeld naar een baan. Ze hoeven dan niet te solliciteren en geen cv in te leveren.

 

“Dus leeftijd, opleiding, nationaliteit, achtergrond; dat alles speelt geen rol”, aldus Louise Grasmeijer, adviseur Werk & Ontwikkeling bij Tiem. “Als je je als eerste aanmeldt, dan heb je gewoon de baan. Je mag naast je eerste keuze nog twee andere banen aangeven waarin je geïnteresseerd bent.”  Het is een uitdagende puzzel voor Louise en haar collega Einte Talstra en hun collega’s van werkcoöperatie de Middencirkel.

Louises collega Einte Talstra legt de achtergrond van dit initiatief uit: “Mensen die al langer in de bijstand zitten, worden bij een sollicitatie vaak niet uitgenodigd voor een gesprek, hoewel ze ook talenten en capaciteiten hebben. De Startbaan werkt andersom: eerst de baan, en dan samen kijken of er begeleiding nodig is. Als Tiem en de Middencirkel hebben we ons netwerk van werkgevers aangesproken en dankzij hun enthousiasme zijn er nu dertig banen beschikbaar. Mensen die vanuit de bijstand aan het werk willen, kunnen direct aan de slag en zelf bepalen of het werk bij hen past. Werkzoekenden reageren op eigen initiatief op de vacatures.  We starten met een oriëntatieperiode van een maand. Daarna wordt het omgezet in een arbeidsovereenkomst van 28 uur per week. Als coach blijven we betrokken.

 

Motivatie

Bij 28 uur is de deelnemer onafhankelijk geworden van een uitkering. Hij of zij wordt dan een directe collega. Zij krijgen namelijk een jaarcontract bij Tiem of de Werkcoöperatie. “Als je een startbaan hebt, kun je je natuurlijk altijd doorontwikkelen naar een andere functie of baan. De adviseurs Werk & Ontwikkeling helpen je daarbij”, aldus Louise.

Het aanbod aan banen is redelijk divers: bijvoorbeeld productiemedewerker, servicemedewerker, gastheer/-vrouw in de horeca, postsorteerder en logistieke kracht. Enkele banen zijn al vergeven, andere staan nog open of bevinden zich in de oriëntatiefase. Het project zet sterk in op motivatie. De kandidaat moet zelf graag aan de slag willen en niet meer afhankelijk willen zijn van een uitkering.

 

Pilot

Het is een pilot, weet Einte. “Het is voor iedereen een nieuwe manier van werken. We kunnen bijvoorbeeld nog niet overzien hoeveel coachingsuren er voor ons in gaan zitten. Ook moet blijken of deze aanpak in de praktijk werkt. Wanneer het een succes is – en dat zou het naar ons idee al zijn wanneer er zo’n twintig van de dertig mensen doorstromen naar een reguliere baan – kijken we verder en gaan we op zoek naar nieuwe banen en nieuwe mensen.”

De schatting is dat Zwolle zo’n 2.700 inwoners telt die voor de Startbaan in aanmerking kunnen komen. “Die groep is heel gevarieerd, dat merken we nu al”, zegt Louise. “Het gaat om een brede groep mensen die om uiteenlopende redenen maar niet aan een baan kunnen komen. Herintreders, maar ook jongeren. Mensen die hersteld zijn van een burn-out, die hun cv niet op orde hebben of die overgekwalificeerd zijn. Want ook als je teveel kennis en ervaring hebt, kun je worden afgewezen bij een sollicitatie. Werkgevers redeneren dan dat je te snel zult doorstromen naar een andere baan.”

 

Enthousiast

Hoe reageerden de betrokken partijen? Einte: “Toegegeven: veel werkgevers stonden aanvankelijk niet te jubelen toen we vertelden over het plan. Maar we hebben er toch een aantal enthousiast kunnen krijgen en de eerste indrukken op de werkvloer zijn positief. Ook bij de werkzoekenden bespeur je twijfel en spanning. Met name speelt de vraag of ze er qua inkomen nauwelijks op vooruit of zelfs op achteruit gaan als ze een baan aannemen. We spreken deze zaken met hen door maken het concreet door te berekenen hoe het uitpakt.”

Wajongers of mensen die korter dan twee jaar in de bijstand zitten, vallen buiten de doelgroep. “Maar als ze zich aangemeld hebben, gaan we wel met hen in gesprek om te zoeken naar een andere baan.”

De twee adviseurs Werk & Ontwikkeling weten als geen ander wat een baan doet met mensen. “Naast een vast inkomen, waardoor dagelijkse geldzorgen wegvallen, geeft een baan je energie, zelfvertrouwen, sociale status en dag- en weekritme. Een kandidaat zei onlangs: eindelijk weet ik weer wat het is om het  weekend in te gaan. Daarnaast doe je werkervaring op en zelfs je gezinssituatie komt in beweging. Want als jij door je werk je kind niet meer naar school kunt brengen, moeten anderen in actie komen. Het allerbelangrijkste is dat je weer een doel hebt en de energie krijgt om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren.”

 

De Startbaan, banenaanbod en tekst en uitleg over de werkwijze vind je op

www.werkenzondersolliciteren.nl