De Straatboer en Tiem

De Straatboer geeft invulling aan een aantal uitdagingen van deze tijd: biodiversiteit, klimaatadaptatie, bewustwording over ons voedselsysteem en sociale inclusiviteit. Diverse maatschappelijke organisaties ondersteunen de stichting. Deelnemende bedrijven betalen een deel van de totale kosten en samen met de ondersteunende organisaties kunnen we vergroen(t)ing van de ruimte realiseren. Met interne nieuwsbrieven, samenpluk- en plantdagen en andere activiteiten worden de medewerkers en buurtbewoners betrokken.

Sociale inclusiviteit
De Straatboer werkt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zo ook met Tiem. Tiem begeleidt mensen naar regulier werk. Veel mensen die graag buiten willen werken doen ervaring op om te werken als Straatboer. Op bedrijventerrein Hessenpoort zijn we actief zijn met de Bonenparade. Zo zorgen we voor meer sociale samenhang op het bedrijventerrein en dragen bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.

De Bonenparade
De Bonenparade is bedoelt voor bedrijventerreinen om van de werkomgeving ook een prettigere leefomgeving te maken. De hekwerken op deze terreinen zijn veelal geschikt om diverse soorten peulvruchten en andere gewassen tegen aan te laten groeien. De vele actieve werknemers bieden de kans om dagelijks de groente voor het avondeten te plukken en mee naar huis te nemen. Bovendien… wie wil nu niet tijdens de lunchpauze een rondje lopen door een gezonde, bloeiende groen(t)e omgeving op het eigen terrein en ondertussen snoepen van de tomaatjes?

 

[bron: de Straatboer]