De week van de duurzaamheid

Samen met ondernemers werkt de gemeente Zwolle aan een mooie toekomst waar inclusiviteit, circulariteit en klimaat centraal staan. Tijdens de Week van de Duurzaamheid tussen 8 en 15 oktober brengen ze deze thema’s extra onder de aandacht. Op 15 oktober zijn onder meer een Belevingstour en een Impactlunch in de binnenstad georganiseerd. Tiem doet mee aan de Belevingstour en heeft een plek bij de Belgische keizer.

 

Belevingstour

Op zestien locaties in de binnenstad van Zwolle geven verschillende ondernemers workshops, verkopen ze hun producten en geven ze informatie met als doel te inspireren op het gebied van duurzaamheid. De tour start op het Rodetorenplein op zaterdag 15 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en Wethouder Paul Guldemond opent het spektakel. De Ondernemers zijn divers en organiseren leuke en laagdrempelige activiteiten.  Ontsnap uit de climate escaperoom, maak een eigen pruttelzak van reststoffen en oude spijkerbroeken, bekijk Buurman Abdi en plant een boom met linoleumprint. Tiem zelf neemt taaltesten af bij bezoekers en geeft informatie over de impact die Tiem heeft op een inclusieve arbeidsmarkt in Zwolle. De belevingstour is gratis toegankelijk voor alle deelnemers. Ga, samen of alleen, op tournee door de binnenstad en doe, proef en zie duurzaamheid!

 

Meer informatie belevingstour

 

 

 

 

Impactlunch

Naast de belevingstour is er op zaterdag 15 oktober ook een impactlunch georganiseerd. Op het Rodetorenplein staat een lunch klaar voor 200 mensen met verschillende achtergronden. Het doel van deze lunch is aandacht te vragen voor en in gesprek gaan over inclusie en duurzaamheid bij een brede groep mensen. Daarnaast krijgen lokale voedselleveranciers een podium om het belang van lokale en duurzame voeding laten zien.

De georganiseerde impactlunch is gratis en voor iedereen toegankelijk. Om verspilling tegen te gaan moet je je aanmelden voor de lunch,  Je kunt je aanmelden t/m 10 oktober. Aanmelden kan hier

 

Aanmelden Impactlunch

 

 

 

Winnaar Zwolle’s Got Talent

Tijdens de Belevingstour wordt de film vertoond van de winnaars van Zwolle’s Got Talent. Hieraan konden ondernemers meedoen die een oplossing bieden op het gebied van klimaatbestendigheid, circulariteit en/of inclusiviteit. Uit elke categorie is er één winnaar. Die zijn op vrijdag 23 september bekendgemaakt op de website van MarketingOost en ImpactmakersZwolle.