Financieel Vitaal officieel gestart door wethouder financiën, Dorrit de Jong en directeur Martin Post

Donderdag 31 maart is ‘Financieel Vitaal’ officieel gestart door wethouder financiën Dorrit de Jong en directeur Martin Post van Tiem. De start was op een van de afdelingen bij Tiem. Er waren zo’n 60 medewerkers aanwezig. Financieel Vitaal is een samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Op Orde en Tiem.

 

Financiële APK

Door zicht te hebben op financiën kunnen eventuele zorgen worden voorkomen of weggenomen. Financieel Vitaal biedt medewerkers van Tiem ondersteuning hierbij. Soms is het lastig om het overzicht te houden, bijvoorbeeld door de stijging van energieprijzen en boodschappen. Daarnaast is ook niet altijd bekend dat er toeslagen zijn waar men misschien wel voor in aanmerking komt. Kortom, tijd voor een financiële APK.

Onder de noemer: “Zeg JA tegen een financiële APK”, ontvangt iedereen bij Tiem een vrijblijvende uitnodiging. In een gesprek van ongeveer een uur, worden financiën doorgenomen, vragen beantwoord en adviezen gegeven. De APK wordt uitgevoerd door Op Orde op locatie bij Tiem. Soms kan een advies snel worden opgevolgd, zoals het inrichten van spaarpotjes. Maar er kunnen ook adviezen uitkomen waarbij extra ondersteuning nodig is, denk aan het invullen van formulieren.

Op Orde geeft ondersteuning bij thuisadministratie en financiën en is in Zwolle een samenwerkingsverband met financiële en administratieve experts van De Kern, Wijz, Humanitas en Schuldhulpmaatje.

Dorrit de Jong moedigt alle medewerkers aan om deel te nemen aan het APK gesprek

Volgens wethouder De Jong, geeft het rust als je een goed beeld hebt van je financiën en ze moedigt alle medewerkers van Tiem aan om aan het APK-gesprek deel te nemen. Directeur Post geeft aan dat er ook plannen zijn om deze aanpak aan te bieden aan kandidaten die Tiem in begeleiding heeft in hun ontwikkeling naar werk. “Als iemand financieel vitaal is, draagt dat bij aan het zetten van stappen naar werk”, aldus Post.