Iedereen telt - festival

Op donderdag 19 mei is Tiem aanwezig op het ‘Iedereen telt!-festival’.
Het gratis festival is van 11:00 tot 20:00 uur in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle (Grote Markt 18). Het festival is bedoeld voor inwoners van de gemeente Zwolle die slimmer willen omgaan met geld en geld willen besparen.

 

Wat is er te doen

Ruim 40 organisaties presenteren zich op de informatiemarkt in festivalsfeer. Zo is er informatie over financiële regelingen om geld te besparen, voorzieningen, zelfredzaamheid, meedoen, schuldhulpverlening, duurzaamheid, het besparen van energie en nog veel meer. Tiem is ook aanwezig met een stand. Adviseurs van de ‘Ontwikkelroute’ , Dorien, Jannien, Ine en Seine staan bezoekers graag te woord. Doel van deelname is het informeren van bezoekers over de mogelijkheden die Tiem biedt op het het gebied van werk, inkomen en ontwikkeling. Collega’s en medewerkers van Tiem zijn van harte uitgenodigd. Naast de informatiemarkt worden er ieder uur mooie prijzen verloot, zoals twee kinderfietsen (na 15:00 uur). Ook is er van alles te doen op de markt, ook voor kinderen. Er is volop gelegenheid om elkaar in een gezellige sfeer te ontmoeten en kennis te maken. Er zijn straatmuzikanten en er is gratis koffie en thee.

 

Stimuleren dat iedereen mee kan doen

Wethouder Dorrit de Jong opent om 11 uur het festival. Dorrit de Jong: “Samen met organisaties uit de stad wil de gemeente stimuleren dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Het ‘Iedereen telt!-festival’ is een mooie stap om zo de inwoners van Zwolle te inspireren om slim om te gaan met geld en toegang te krijgen tot diverse regelingen en voorzieningen”.

Het festival wordt georganiseerd door Academiehuis Grote Kerk, Diaconaal Platform Zwolle, gemeente Zwolle, Present Zwolle, Stadkamer, Travers Welzijn en ZwolleDoet!