Leerwerkproject voor Zwolse statushouders

“Voorheen was het uitgangspunt: werk eerst aan je taalvaardigheid, pas daarna ga je werkervaring opdoen. In deze pilot gaan die twee trajecten gelijk op. Je kunt de taal leren, maar tegelijkertijd ook werken. Want juist op de werkvloer leer je de taal sneller en ben je eerder zelfredzaam.”

 

Zo verwoordt René Pastoor, trajectcoach statushouders bij Tiem Zwolle, de achterliggende gedachte van een nieuw project. Samen met Deltion en Landstede – die de taallessen verzorgen in het gebouw van Tiem aan de Lingenstraat – biedt Tiem sinds oktober vorig jaar een leerwerktraject aan voor statushouders. Deze vluchtelingen met een verblijfsvergunning zijn voor Tiem een nieuwe doelgroep. Uit haar uitgebreide netwerk van werkgevers heeft Tiem zo’n twintig bedrijven – in verschillende branches, zoals de logistiek en de zorg – gevonden die hierin willen participeren.

 

Een opstap om door te groeien

“Zowel het leren van de Nederlandse taal als het vinden van werk zijn belangrijke voorwaarden om een statushouder zelfredzaam te laten zijn”, aldus René Pastoor. “Tiem is een organisatie die bemiddelt tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus ook deze doelgroep past bij ons. Een belangrijk aandachtspunt is natuurlijk de taalbarrière. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat statushouders in Nederland het zelfde beroep gaat uitoefenen als in het land van herkomst. Ze beginnen hier opnieuw en dit traject is een opstap. Een opstap om door te groeien naar het werk dat bij hen past.

De statushouders komen uit verschillende landen, zoals Syrië, Soedan en Eritrea, en hebben uiteenlopende achtergronden. Met dit leerwerktraject bieden we niet alleen ondersteuning bij de zoektocht naar werk. Zaken als cultuur en gebruiken komen ook aan de orde en heel praktisch, waar je bijvoorbeeld hulp kunt vragen bij het solliciteren. ” Momenteel zijn er twee groepen actief; er wordt toegewerkt naar acht groepen van elk tien personen met een gelijkwaardig aanvangsniveau. Het totale aantal statushouders dat naar werk wordt begeleid of gefaciliteerd is overigens groter; de gemeente Zwolle heeft hiernaast ook enkele eigen projecten.

Het traject duurt in beginsel veertig weken, waarbij het accent gaandeweg verschuift van taallessen naar werk. In de eerste fase werken ze drie middagen per week bij Tiem. Hier gaat het vooral om werknemersvaardigheden als op tijd komen, samenwerken en omgaan met collega’s en leidinggevenden. In de lessen wordt ook ingespeeld op praktische situaties op de werkvloer, zoals jezelf voorstellen of het begrijpen van de veiligheidsregels. “Het is echt maatwerk”, zegt René Pastoor. “Voor sommigen is het een stageplek, voor anderen een werkplek waar ze wellicht kunnen blijven. We kijken in overleg met zowel werkgever als statushouder naar wat mogelijk is.”

 

Succesvol aan de slag

Ismael Hassan Kofu (34) uit Soedan is een succesvol voorbeeld. Hij woont nu vijf jaar in Nederland, volgt sinds oktober de taallessen in het pilottraject en werkt sinds februari voor 34 uur per week bij Kruitbosch, een leverancier van fietsen en accessoires. Hij werkt als orderpicker en inpakker in het magazijn en begint binnenkort op een andere afdeling. “Het is nog niet mijn droombaan, maar het is goed dat ik aan het werk kan. Ik wil zelf mijn geld verdienen en zo een zelfstandig bestaan opbouwen”, zegt hij. “Ik heb het bij Kruitbosch goed naar mijn zin. Ook bij de taallessen. Het is een gezellige groep, die ook naar elkaar omkijkt. We zorgen voor elkaar.”

 

Hij heeft nu een jaarcontract, dat onder normale omstandigheden kan worden omgezet in een vast dienstverband. Daarmee is hij qua werk officieel ‘duurzaam uitgestroomd’, maar hij volgt de komende tijd naast zijn werk nog wel de taallessen. “Ik merk dat de contacten op de werkvloer daarbij helpen. Ik ga de taal steeds beter begrijpen.”

 

Bron ZwolleZuid Magazine – Het magazine lezen? Klik dan hier.