Inclusief werkgeven, gewoon doen!

Onder deze titel heeft donderdag 17 november het symposium over de inclusieve arbeidsmarkt plaatsgevonden bij Tiem. Circa 90 gasten, waaronder werkgevers en andere partners, waren aanwezig om geïnspireerd te worden over inclusief werkgeverschap en wat daar bij komt kijken.

 

Erben Wennemars nam de aanwezigen mee in zijn persoonlijke verhaal over topsport, doelen en inclusiviteit. Een inspirerend betoog. Of het nu gaat om topsporters of werknemers. “Zet mensen niet apart omdat ze iets heel goed kunnen of omdat ze meer ondersteuning nodig hebben. Juist niet doen! Het zijn de verschillen die er voor zorgen dat je anders leert kijken en dat is van grote waarde”, aldus Wennemars. Daarna was het podium voor Ruud Veltenaar. Hoe creëren wij een wereld waarnaar bijna iedereen verlangt? Een grote vraag waar Ruud de aanwezigen een toekomstperspectief heeft geschetst.

 

Ga gewoon doen, ga gewoon aan de gang! Marieke Snoek | Cycloon

 

Inclusief werkgeven

Na de pauze kwamen 3 werkgevers aan het woord. Marieke Snoek van Cycloon, al jarenlang partner van Tiem, legde uit dat inclusief werkgeven alleen lukt als dit in het DNA van het bedrijf wordt opgenomen. Hanos heeft sinds enige jaren werkplekken gerealiseerd voor medewerkers die met aanvullende coaching meedraaien binnen het magazijn. Robin Westera legde uit welke stappen je als werkgever moet zetten om dit mogelijk te maken. Namens Scania vertelde Frank Snellens over het zoekproces van een lean bedrijf naar mogelijkheden voor medewerkers die ondersteuning op de werkplek nodig hebben. De middag werd afgerond met een panelgesprek. Daarvoor kregen ook de wethouder Paul Guldemond, Frank Kodden van Driezorg en Aernoud Hoogendijk van de Ambelt de gelegenheid hun visie te delen op inclusief werkgeverschap. Samenwerken, doorzetten en realiseren dat een kleine stap ook een stap is, was de conclusie van de levendige discussie.

 

Wij hebben het over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maar misschien heeft de arbeidsmarkt wel een afstand tot de mensen. Frank Kodden | Driezorg

 

Gewoon doen

Met dit symposium heeft Tiem, het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf van Zwolle een podium gegeven aan inclusieve werkgevers en inspiratie geboden aan werkgevers die stappen willen zetten naar inclusief werkgeverschap. Uiteindelijk is het een kwestie van gewoon doen!