Praktijkleren officieel gestart

Op dit moment zijn er in onze arbeidsmarktregio verschillende doelgroepen die geen startkwalificatie, dus geen diploma mbo2 of hoger hebben. Voor deze groep is er een grotere kans op verlies van werk of het vinden van nieuw werk.  Met het initiatief Praktijkleren bieden we deze groep de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een werkgever en delen van een mbo-opleiding te volgen in de praktijk. Op maandag 2 december is Praktijkleren officieel gestart, een samenwerking van Deltion College, UWV, RMC, Tiem, Landstede en diverse regionale werkgevers.

 

Zoals genoemd, biedt praktijkleren mensen zonder startkwalificatie de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de praktijk bij een regionale werkgever. Dit betreft een intensieve periode van werken en leren, waarbij deelnemers een deel van een mbo-opleiding volgen in de praktijk. De vaardigheden en competenties die daarbij horen komen tijdens het werken aan bod. Zodra deelnemers deze vaardigheden en competenties onder de knie hebben, ontvangen zij een mbo-verklaring waarmee zij dit daadwerkelijk kunnen aantonen. Deze verklaring vergroot vervolgens het perspectief op werk. De eerste praktijkovereenkomsten tussen deelnemers en werkgevers werden afgelopen maandag getekend. Een van de deelnemers vertelde waarom een mbo-verklaring zo belangrijk is.

 

Ik wil graag meer leren, zonder dat ik daar verschillende theoretische vakken voor moet volgen. Dit kan ik nu doen in praktijk. Door middel van een mbo-verklaring kan ik vervolgens bij een werkgever aantonen dat ik over bepaalde vaardigheden en competenties beschik. Dat is voor mij enorm belangrijk.

 

Meer weten of interesse?
Wil je graag meer weten over dit initiatief? Of wil je zelf graag leren in de praktijk en een mbo-verklaring behalen? Neem dan contact op via: praktijklerenregiozwolle@deltion.nl