Tiem en DAATLAB, samen aan de slag!

Tiem en DAATLAB hebben de handen ineen geslagen om werkzoekenden via een opleiding tot data analist naar betaald werk te begeleiden.

 

Op 11 januari vond de officiële aftrap plaats van deze mooie samenwerking. DAATLAB is onderdeel van DAAT Onderzoek, expert op het gebied van dataverzameling, data-analyse en visualisatie en helpt bedrijven inzicht te krijgen in hun data. Tiem begeleidt mensen naar zo regulier mogelijk werk in samenwerking met werkgevers. En voor mensen die dat (nog) niet kunnen biedt Tiem passend werk en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Opleiding

De samenwerking bestaat uit een opleiding tot administratief data analist door DAATLAB en begeleiding door een jobcoach vanuit Tiem. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, goede kansen te bieden. De deelnemers volgen de lessen in het clubhuis van een Zwolse voetbalclub. Op deze manier voelt het minder ‘schools’ voor de deelnemers en maken we gebruik van het netwerk van de stad. Vanwege corona zal een deel van de deelnemers om beurten het opleidingstraject online volgen.

 

De eerste 8 deelnemers zijn gestart. De meeste kandidaten hebben een affiniteit met IT: de één is fanatiek gamer, de ander is in het verleden applicatiebeheerder geweest. Allemaal komen ze om opgeleid te worden tot administratief data analist. De kandidaten worden niet alleen opgeleid tot data analist, zelfontplooiing is minstens even belangrijk. Tijdens dit traject worden kandidaten ook gestimuleerd om zichzelf te leren kennen. Het (h)erkennen van sterke en zwakke punten, door de kandidaat zelf, zorgt ervoor dat zij na het traject anders in het werkend leven staan: Ze hebben meer zelfvertrouwen en hebben zichzelf verbeterd naar aanleiding van (hun eigen) leerdoelen.

 

Aan het werk

Nadat de opleiding is afgerond kunnen kandidaten aan het werk bij een van de opdrachtgevers van DAAT. Al met al een mooie samenwerking waarbij maximaal meedoen, winst is voor iedereen.