Vacature Trajectbegeleider - Jobcoach Statushouders

Tiem is dé partij die werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt voor de regio Zwolle. Wij zijn sterk in sociaal ondernemen en begeleiden mensen voor wie werken niet vanzelfsprekend is. We brengen vraag en aanbod bij elkaar. Wat wij belangrijk vinden? Tiem gelooft in kansen en mogelijkheden. Altijd, voor iedereen.

Deel jij deze visie en voel jij de drive om hier aan bij te dragen? Dan heb je geluk, want Tiem is volop in ontwikkeling en daarom op zoek naar een collega voor de functie van Trajectbegeleider/Jobcoach Statushouders, 36 uur per week.

 

De organisatie

Tiem is onderverdeeld in drie branches: bedrijfsvoering, dienstverlening en productie. Vanuit de branches dienstverlening en productie helpen onze Adviseurs Werk & Ontwikkeling kandidaten om hun weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt. Het gaat hier om kandidaten uit verschillende doelgroepen, zoals (vroegtijdig) schoolverlaters, kandidaten met een arbeidsbeperking of ZZP-ers. Binnenkort komt hier een nieuwe doelgroep bij: Statushouders. Daarom zijn we op zoek naar jou!

 

Trajectbegeleider/Jobcoach Statushouders

Vanaf 1 september 2020 stromen kandidaten met een migratieachtergrond (vanuit Syrië en Eritrea) binnen bij Tiem. Bij binnenkomst doorlopen deze kandidaten een assessment, waarna een persoonlijk ontwikkelplan wordt opgesteld. Vervolgens wordt een duaal traject van leren en werken gestart. Het leren wordt begeleid door diverse inhouse opleidingspartijen en het werken vindt plaats op één van de productieafdelingen van Tiem. Hierdoor worden de werkcompetenties van de kandidaat beter zichtbaar, zoals het nakomen van afspraken of het ontvangen van feedback. Ook ontstaat meer zicht op de leefgebieden van de kandidaat, die de afstand tot werk beïnvloeden. Hier kom jij in beeld.

Doordat jij nauw contact onderhoudt met de teamleiders (praktijkopleiders) van de productieafdelingen, heb je helder voor ogen welke kandidaten behoefte hebben aan meer ondersteuning of bij wie er juist extra mogelijkheden zijn. Omdat jij de expert bent op dit gebied, speel je hier zelf een belangrijke rol in. Bijvoorbeeld door het regelen van extra taallessen, het voeren van ontwikkelgesprekken met de kandidaat of door de kandidaat in beeld te brengen bij het sociaal wijkteam. Je adviseert daarnaast niet alleen de kandidaat, maar ook de praktijkopleiders, collega jobcoaches en het MT. Bijvoorbeeld over de effectiviteit van de leer/werk-trajecten en het leren omgaan met culturele diversiteit. Dankzij jouw bijdrage slaagt Tiem er steeds beter in om, ongeacht afkomst of identiteit, kansen en mogelijkheden te blijven creëren. Altijd, voor iedereen.

 

Wat wij vragen van jou

Je krijgt in jouw functie hoofdzakelijk met statushouders te maken. Het is daarom essentieel om de Syrische en Eritrese culturen te begrijpen en de achterliggende normen en waarden te kennen. Je weet daardoor hoe je kandidaten en Tiem kan helpen om culturele verschillen te overbruggen, om zodoende de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Je bent veel op de productievloer (bij Tiem, of bij samenwerkingspartners op locatie) aanwezig en geregeld in gesprek met de kandidaten. Tot slot ben jij dé adviseur als het gaat om statushouders. Natuurlijk is jouw functie nieuw binnen Tiem en daarom nog in ontwikkeling. Jouw bijdrage daaraan is onmisbaar. Je bent succesvol in jouw werk als jij…

 • Naast de kandidaat kan gaan staan, vertrouwen geeft en oog hebt voor zijn welzijn;
 • Vanuit oprechte aandacht kansen en mogelijkheden herkent, benut en vergroot;
 • Stevig in je schoenen staat en niet terugdeinst voor een beetje weerstand;
 • Resultaatgericht, ondernemend en een T(i)eamspeler bent.

 

Daarnaast zoeken wij

Een ervaren trajectbegeleider/jobcoach/consulent Statushouders die:

 • De Nederlandse, Syrische en Eritrese cultuur begrijpt én de bijbehorende talen spreekt;
 • Een HBO opleiding heeft richting HRM, SPH, MWD of soortgelijk, eventueel aangevuld met een Jobcoach opleiding;
 • Bij voorkeur woonachtig is in omgeving Zwolle.

 

Wij bieden

 • Een interessante, verantwoordelijke en uitdagende functie, waarin volop ruimte is voor eigen ontwikkeling;
 • Een informele en prettige werkomgeving, waarbij gevoel voor humor en relativeringsvermogen onmisbaar is;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de Cao Gemeenten, waarbij de functie gewaardeerd is in loonschaal 9;
 • Opbouw Individueel Keuze Budget van 17,15%;
 • Een werkweek van maximaal 36 uur met de mogelijkheid om compensatie uren op te bouwen;
 • Een aanstelling voor de periode van één jaar met de intentie voor een vaste aanstelling.

 

Geïnteresseerd?

Heb je het gevoel dat deze functie voor jou gemaakt is en word jij hier erg enthousiast van? Zelfs in deze bijzondere tijd van de coronacrisis ontvangen wij graag je sollicitatie!

Stuur je motivatie met CV vóór woensdag 5 augustus 2020 naar vacature@tiem.nl t.a.v. Ruben van het Ende (HR adviseur). Voor vragen over de procedure is Ruben bereikbaar op (06) 10 36 36 33. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je bellen met Maurice Baijens, Coördinator Branche Productie. Maurice is bereikbaar op (06) 43 22 76 13.

De vacature is zowel intern als extern uitgezet. We streven ernaar om uiterlijk vrijdag 7 augustus kenbaar te maken of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. De eerste gesprekken worden gepland op woensdag 12 augustus. De gesprekken vinden plaats op onze vestiging aan de Lingenstraat 9 in Zwolle. We zorgen ervoor dat de RIVM richtlijnen hierbij opgevolgd worden. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan zullen we je dan uiteraard van meer informatie voorzien. Tot dan!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld