Zwolse Raad op bezoek bij Tiem

Afgelopen donderdag zijn 9 raadsleden van Zwolle bij Tiem op bezoek geweest. In een middagprogramma zijn de raadsleden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Zo is onder andere het diagnoseproces verduidelijkt. Dit gebeurt op de afdeling die ‘de Passage’ is genoemd. Hier worden op een methodische manier kandidaten in beeld gebracht. Uiteraard wordt gekeken naar wat iemand kan. Vervolgens naar de stappen die er nodig zijn om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

 

Verbinden en samenwerken
De raadsleden zijn ook geïnformeerd over de verschillende samenwerkingen. Zo is bijvoorbeeld de samenwerking tussen Inkomensondersteuning, de Sociale Wijkteams en Tiem intensiever geworden. Hierdoor worden kandidaten niet alleen ondersteund op het gebied van werk maar ook op overige leefgebieden. Tot slot krijgt de verbinding met het onderwijs steeds meer vorm. Dat zorgt er onder andere voor dat er meer kandidaten voor Beschut werken in beeld komen zodat eventuele begeleiding op tijd kan starten.

 

Samen aan de slag
Daarna was het tijd om ‘Samen aan de slag’ te gaan op de productieafdelingen. De raadsleden lieten weten dat samen werken, met kandidaten en medewerkers, waardevolle gesprekken opleverde. Men keek terug op een geslaagde middag bij Tiem.