Sla menu over Meer over toegankelijkheid
25 juli 2023

Tiem brengt wekelijks 400 mensen in beweging

Tiem Beweegt (1)

Sociaal werk- en ontwikkelbedrijf Tiem uit Zwolle besteedt aandacht aan vitaliteit van haar medewerkers en kandidaten. Onder de naam Tiem Fit is een uitgebreid programma samengesteld. Bewegen is één van de onderdelen uit dit programma. Samen met SportService Zwolle is een laagdrempelige beweeg-aanpak ontwikkeld. Zo werkt Tiem op verschillende manieren aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Op de werklocatie van Tiem worden, door buurtsportcoaches en stagiaires van SportService Zwolle, alle medewerkers uitgenodigd om minimaal 1 keer per week onder werktijd lekker te bewegen.

Roel de Jong, manager Productie bij Tiem: “We organiseren bijvoorbeeld al langere tijd lunchwandelingen met medewerkers, dat is gezellig, leuk en gezond. Dit hebben we nu uitgebreid met beweegmomenten tijdens het werk. Gezamenlijk doen we oefeningen om de spieren te versterken en te ontspannen. Door de enthousiaste buurtsportcoaches zien we dat vrijwel iedereen wil meedoen, al is het best even wennen.” Inmiddels kunnen medewerkers ook een vervolgstap zetten door, onder begeleiding van een sportcoach van SportService Zwolle, fitness-oefeningen te doen op de locatie van Tiem.

Tiem Beweegt Mandy (L) - Lara (R)
Mandy (L) en Lara zijn enthousiaste deelnemers

Tegelijkertijd is in een sporthal in Zwolle-Zuid gestart met een groep kandidaten die stappen zetten richting betaald werk. “Door letterlijk in beweging te komen, zie je dat mensen hun grenzen verleggen en eigen mogelijkheden ontdekken”, aldus De Jong. De kandidaten ontvangen een shirt, broek en sportschoenen van Tiem. Daardoor hoeven ze zelf geen kosten te maken. Inmiddels hebben er de afgelopen maanden 120 kandidaten deelgenomen. Behoorlijk wat kandidaten zijn vervolgens zelfstandig gaan sporten bij een club of vereniging. De sportcoaches helpen kandidaten om een geschikte sport of sportvereniging te kiezen. Voor een aantal kandidaten heeft het programma bijgedragen om door te stromen richting betaald werk.

Ik merkte dat ik door het beweegmoment de rest van de week actiever werd.

Tiem Beweegt Mandy
Mandy

Bewegen is één van de onderdelen van het Tiem Fit programma. Daarnaast richt Tiem zich ook op onderwerpen als financiële vitaliteit en laaggeletterdheid. Met partners in de stad zoals Op Orde en het Taalpunt, willen we drempels wegnemen om de stap naar werk te kunnen zetten en bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Tiem gelooft dat aandacht voor gezondheid en welzijn maximaal bijdraagt om te gaan of blijven werken en daardoor mee te blijven doen in de samenleving. Deze visie sluit prachtig aan op de waardevolle samenwerking met voetbalclub ZAC, wat eerder dit jaar is gestart.

Ik vond het fijn om weer onder de mensen te zijn, de sociale contacten doen me goed.

Tiem Beweegt Lara
Lara
Tiem fit logo meer wit
Deel deze pagina