Gezocht, vijf leden voor een Raad van Advies

Aangenaam, wij zijn Tiem
Tiem is vanaf 1 januari 2019 dé partij die werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt voor de regio Zwolle. Wij zijn sterk in sociaal ondernemen en begeleiden mensen voor wie werken niet vanzelfsprekend is. We brengen vraag en aanbod bij elkaar. Wij zijn niet nieuw! Tiem is het resultaat van de logische samenwerking tussen Wezo en de afdeling WRA (Werk Re-integratie en Arbeidsontwikkeling) van de gemeente Zwolle. Wat wij belangrijk vinden? Tiem gelooft in kansen. Mogelijkheden zijn er volop. Altijd, voor iedereen. Samen aan de slag! Nu onze kennis, ervaring en expertise is gekoppeld in één organisatie, kunnen we nog meer betekenen voor de arbeidsmarkt in de regio Zwolle.

Tiem zoekt vijf leden die de Raad van Advies gaan vormen
Als lid van de Raad van Advies ben je van belangrijke, toegevoegde waarde voor Tiem. Je hebt je sporen verdiend in een management of directiefunctie binnen het onderwijs, maatschappelijke of commerciële organisatie en hebt hart voor een inclusieve samenleving. Je bent bereid  jouw netwerk in te zetten en stakeholders te betrekken bij Tiem. Door jouw netwerk kan Tiem nog beter aansluiten bij de wensen van haar (potentiële) partners. Je adviseert gevraagd en ongevraagd onze directeur, bent onafhankelijk, treedt op als strategische sparringpartner en brengt actuele kennis en ervaring mee.

Samenstelling van de Raad van Advies
De Raad van Advies bestaat uit vijf leden. Je hebt affiniteit en of ervaring met tenminste een van de onderstaande aandachtsgebieden. Daarbinnen worden de rollen van Voorzitter en Secretaris belegd. Belangrijke aandachtsgebieden die Tiem graag vertegenwoordigd ziet in de Raad van Advies zijn:

  • Financieel: je hebt een uitstekend analytisch vermogen en een strategische overstijgende kijk op planning & control en risicomanagement. Je bent gericht op de toekomst, op resultaten en prestaties.
  • Juridisch: je hebt uitstekende juridische kennis van de sociale wetgeving, met name van de Participatiewet en WSW.
  • HRM: je hebt goede kennis van en een brede visie op inzetbaarheid en ontwikkeling van mensen.
  • Communicatie: je hebt een duidelijke visie op strategische communicatie en hoe Tiem haar stakeholders in de omgeving kan bereiken.

Algemene kenmerken van een lid van de Raad van Advies

  • Affiniteit met de brede doelgroepen WSW en Participatiewet en willen bijdragen aan een inclusieve samenleving.
  • Netwerken in bedrijfsleven, openbaar bestuur en/of maatschappelijk middenveld.
  • Sociale en maatschappelijke betrokkenheid, integer.
  • Ervaring met en inzicht in ontwikkelingen in de samenleving en de uitvoering van de Participatiewet in het bijzonder is een pre.
  • Identificatie met de regio Zwolle.
  • Geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen zijn/haar eigen vakgebied.

Tijdsbestek en vergoeding
Er is minimaal eens per kwartaal een vergadering van de Raad van Advies. Naast deze reguliere vergaderingen kan ook een beroep op individuele leden of de volledige raad worden gedaan wanneer de omstandigheden dit vragen. Verder is een lid van de Raad van Advies aanwezig bij de Algemene Vergadering, twee maal per jaar. De leden van de Raad van Advies ontvangen jaarlijks een vrijwilligersvergoeding en een reiskostenvergoeding.

Wil jij werken aan het nog mooier maken van de regio Zwolle?
Laat het ons weten door vóór 24 augustus 2019 je motivatiebrief en CV te sturen naar Tiem, t.a.v. Linda Land, Coördinator HR, vacature@tiem.nl

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Martin Post, directeur Tiem (06) 14 14 58 10.