Sla menu over Meer over toegankelijkheid
4 augustus 2023

Klaar voor de zorg, na Voortraject Zorg & Welzijn

foto voortraject

Eind maart zijn 18 zij-instromers begonnen aan de vijfde editie van het Voortraject Zorg & Welzijn. Zij hebben drie maanden lang kennisgemaakt met het werken in de zorg en de kinderopvang. Ook hebben zij iedere week een dag theorie- en praktijkonderwijs gekregen, een op maat gemaakt lesprogramma van Deltion College en Landstede Groep. Daarnaast is in het voortraject aandacht geweest voor werknemers- en digitale vaardigheden.

Vorige week ontvingen de deelnemers, onder andere vanuit een traject bij Tiem, tijdens een feestelijke uitreiking een bewijs van deelname of een mbo-certificaat. Van harte gefeliciteerd!

Voortraject Zorg en Welzijn

Om snel gekwalificeerd personeel op te leiden voor de sectoren zorg en welzijn en de kinderopvang is de samenwerking gezocht met WGV Zorg en Welzijn, Deltion College, Landstede Groep Zorgspectrum Het Zand, Frion, Zorgcentrum Rosengaerde, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, InteraktContour, IJsselheem, Driezorg, stichting voor Wonen, Welzijn & Zorg, Doomijn Kinderopvang, Prokino Kinderopvang en Partou kinderopvang.

Dankzij financiering van de sectortafels Kind & Educatie en Zorg & Welzijn van Upgrade Jezelf Regio Zwolle is deelname aan het voortraject kosteloos.

Feestelijke uitreiking bij Deltion College

Op 12 juli werd het voortraject officieel afgesloten met een uitreiking in Grand Café Amadeus van het Deltion College. Monique Middelkamp, docent Landstede Groei Opleidingen sprak de deelnemers daar toe. “Het is een mooie route geworden. Met trots kijk ik terug op dit traject, waarbij ik zelf ook veel heb geleerd. Leven Lang Ontwikkelen staat voorop.”

Vervolgens mochten de deelnemers naar voren komen om een mbo-certificaat of bewijs van deelname te ondertekenen. Ook kregen ze een pennenset en roos mee naar huis. De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij iedereen ademloos luisterende naar één van de deelnemers die een zelfgeschreven lied zong over het voortraject.

Deze veerkrachtige en nieuwsgierige mensen hebben zich in korte tijd enorm ontwikkeld.

Monique Middelkamp
Monique Middelkamp
Docent Landstede Groei Opleidingen

Bij Ria Blokzijl, kwaliteitscoördinator van Landstede Groei Opleidingen, overheerste na de uitreiking een gevoel van trots. “Het was een ontzettend diverse groep, die bestond uit mensen die lang niet meer naar school zijn geweest. Als je kijkt hoe ze elkaar geholpen hebben, dat is prachtig. Er is tijdens het traject niemand uitgevallen. Men was enorm gemotiveerd om er iets van te maken.”

“Iedereen heeft stappen gezet. In dit traject is er geen sprake van falen; of je nu verder gaat in de kinderopvang, in de zorg of iets anders gaat doen.” zegt Monique.

Een streepje voor

Tijdens het voortraject hebben de meeste deelnemers het landelijk erkend mbo-certificaat Assisteren bij Zorg en Welzijn gehaald, zodat ze in de zomerperiode eventueel kunnen werken in een ondersteunende functie als assistent. “Dat is echt een pluspunt”, zegt Ria. “Maar het is ook mooi dat dit traject veel deelnemers voorbereid heeft op een BBL-opleiding die ze bij Deltion of Landstede gaan volgen. Daar hebben ze straks een streepje voor.” Sandra Naberman-Joost, docent Deltion College: “Door het voortraject gaan ze vol vertrouwen een vervolgopleiding tegemoet én hebben ze een contract bij een werkgever op zak.”

Meld je aan voor de voorlichting op 6 september

In september start de werving voor het zesde voortraject . Denk jij erover om deel te nemen aan het Voortraject Zorg & Welzijn, meld je dan hier aan voor de voorlichting op 6 september.

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht S
Rosengaerde S
Partou S
Zorgspectrum Het Zand S
InteraktContour S
IJsselheem S
Frion S
Driezorg S
Doomijn S
Landstede Groep S
Prokino Kinderopvang S
Tiem biedt meer dan... Loes en Sandra

Tiem coacht kandidaten naar passend werk door duurzame match

Lees meer
Deel deze pagina